Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 1-2 ώρες
Υλικά για 2 πίτσες
Για την ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
250 γρ.
χλιαρό νερό
15 γρ. φρέσκια μαγιά
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Για την γέμιση:
300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες
2 κ.σ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
250 γρ. τριμμένο γκούντα
12 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
Μαδάμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και την φρέσκια ντομάτα. Βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Φτιάχνουμε την ζύμη της πίτσας βάζοντας την μαγιά
μέσα στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε , σκεπάζουμε για 15
λεπτά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο
γάλα, το λάδι, αλάτι και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά, φτιάχνουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε 1-2 ώρες να φουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε τα ζυμάρια μας
πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και τα στρώνουμε σε ταψάκια. Απλώνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο στα δύο ζυμάρια και πασπαλίζουμε με τα μισά τριμμένα τυριά. Από πάνω
στρώνουμε το μπέικον, βάζουμε τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και ραντίζουμε με λίγο κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το ζυμάρι μας και να λιώσουν τα τυριά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου