Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Τιραμισού (Tiramisu)!


Χρόνος Εκτέλεσης: 30-40 λεπτά


Υλικά για 12-14 μερίδες:
48 μπισκότα σαβαγιάρ (2 πακέτα)
500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
600 γρ. παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. καφές εσπρέσο δυνατός
100 γρ.. ξύσμα σοκολάτας γάλακτος
80 γρ. κονιάκ

Για το σιρόπι καφέ:
50 γρ. στιγμιαίο καφέ
250 γρ. νερό
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. λικέρ σοκολάτας ή Αμαρέτο
50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. κονιάκ

Για το πασπάλισμα: Κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
σε ένα κατσαρολάκια βράζουμε το νερό με την ζάχαρη. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά. 
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί, την βανίλια, την άχνη, τον καφέ, το κονιάκ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ομογοποιούμε.
Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ από την μεριά της ζάχαρης στο σιρόπι και στρώνουμε μία σειρά σε ένα ταψί. Από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα, ξύσμα σοκολάτας και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία. Βουτάμε στον καφέ στρώνουμε μια σειρά και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, στρώνουμε με ένα κουτάλι πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να παγώσει. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.

Σημείωση:
Χρησιμοποιούμε ταψί 30x30, 30x40 σε αυτά τα μεγέθη για να μας βγουν 2 στρώσεις. Αν θέλουμε όμως χρησιμοπουούμε παραποάνω σαβαριάρ και μοιράζουμε την κρέμα στα 3 έτσι μπορούμε να φτιάξουμε τρεις στρώσεις με την ίδια ποσότητα κρέμας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου