Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Μιλφειγ Με Σφολιατίνια!

Χρόνος Εκτέλεσης: 50 λεπτά



Υλικά για ένα ταψί 40x26
3 πακέτα σφολιατίνια με ζάχαρη
Άχνη ζάχαρη

Για την κρέμα πατισερί:
2 λίτρα γάλα φρέσκο
350 γρ. ζάχαρη
1 στικ βανίλιας
200 γρ. κορν φλάουερ
2 αυγά & 4 κρόκοι
200 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 γρ. σαντιγί

Εκτέλεση
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ¾ από το γάλα με την μισή ζάχαρη να ζεσταθούν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους, τους σπόρους από την βανίλια και ρίχνουμε το ξύλο μέσα στο γάλα που βράζει για να πάρει γεύση. Χτυπάμε το μείγμα στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το 1/3 από το κρύο γάλα που αφήσαμε. Μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το ζεστό γάλα μέσα να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά και γυρίζουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας και να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε κομμάτια για να λιώσει.  Σκεπάζουμε με μεμβράνη ακουμπώντας την πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά να παγώσει.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και ενώνουμε με την σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού μια σειρά από τα σφολιατίνια, από πάνω απλώνουμε την μισή κρέμα. Ξαναβάζουμε άλλη μια σειρά σφολιατίνια και την υπόλοιπη κρέμα. Σπάμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Σημείωση:
Μπορούμε να κάνουμε και τρεις στρώσεις με τα υλικά που έχουμε. Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία ίσα μέρη και μοιράζουμε τα σφολιατίνια. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου