Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Αρνάκι Με Μελωμένες Πατατούλες Στο Φούρνο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20-30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 2-2,5 ώρες


Υλικά:
2,5-3  αρνάκι (χεράκι, ποδαράκι, παιδάκια)
10 μεγάλες πατάτες
Χυμό από 2 λεμόνια
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 σκελίδες σκόρδου
2-3 κ.σ. μουστάρδας
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1-2 κ.γλ. φυτίνη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε από την προηγούμενη μέρα το αρνάκι και το βάζουμε να στραγγίξει από τα νερά. 
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμόνι το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο ψιλοκομμένο ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μισό πάνω από το αρνάκι, το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει ελαφρώς. Με τα χέρια μας απλώνουμε και κάνουμε μασάζ σε όλο το κρέας να πάει παντού και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε να μαριναριστεί, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.


Στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε χυμό πορτοκάλι, μέλι, λίγο ελαιόλαδο επιπλέον και αφού κόψουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε μεγάλα καρέ, τις αλατοπιπερώσουμε, προσθέτουμε ριγανίτσα, ενώνουμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα τα αρώματα. Βάζουμε το αρνάκι σε ένα μεγάλο ταψί, τριγύρω ρίχνουμε τις πατάτες και ελάχιστο νεράκι. Κόβουμε με τα χέρια μας την φυτίνη σε μικρά κομματάκια και βάζουμε από πάνω από το φαγητό μας. Στο τέλος πασπαλίζουμε καλά με ρίγανη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινήσει. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και φυσικά στο μέσο γυρίζουμε προσεκτικά το αρνάκι μας για να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου