Χρόνος Εκτέλεσης: 70-80 λεπτά
Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σφηνάκι κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. θυμάρι αποξηραμένο
3-4 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Αφήνουμε λίγο να φύγουν τα πολλά νερά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι ολόκληρο και το σκόρδο. Πανάρουμε το κρέας στο αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα για να το θωρακίσουμε. Μόλις πάρει χρώμα από την μία μεριά γυρίζουμε και από την άλλη. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε μουστάρδα, νεράκι να καλύψουμε το κρέας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε λεμόνι και θυμάρι. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και σβήνουμε την φωτιά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου