Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Κομπόστα Μήλο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
8 μικρά μήλα ή 4 μεγάλα
2 ξύλα κανέλας
2-3 γαρύφαλλα
1/2 στικ βανίλιας
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε με ειδικό εργαλείο το κέντρο με όλα τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα. 




Ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τους σπόρους της βανίλιας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα μας αλλά να είναι ολόκληρα. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το μέλι για να δέσει το σιρόπι μας και το λεμόνι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου