Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά :
500 γρ. φαρίνα
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 σφηνάκια κονιάκ
2 γρ. μαστίχα κοπανισμένη (προαιρετικά)
5 γρ. μαχλέπι κοπανισμένο (προαιρετικά)
5 αυγά
2 βανίλιες
Γλάσο λευκής σοκολάτας:
1 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 κ.γλ. νερό
¼ κ.γλ. κανέλα
50 γρ. λευκή κουβερτούλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, το μαχλέπι, την μαστίχα και το κονιάκ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τέλος την φαρίνα. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60-70 λεπτά.
Για το γλάσο:
Διαλύουμε την άχνη με το νερό και την κανέλα μέσα σε ένα μπρίκι και την βάζουμε πάνω στην φωτιά για 1 -2 λεπτά. Ρίχνουμε την λευκή κουβερτούρα να λιώσει χωρίς να καεί και κατεβάζουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ξεφορμάρουμε, βάζουμε την βασιλόπιτα μας σε μια σχάρα περιχύνουμε με γλάσο λευκής σοκολάτας, γράφουμε ευχές με λιωμένη κουβερτούρα και στολίζουμε με χριστουγεννιάτικα παιχνιδάκια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου