Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Ζεστό Nέκταρ Mήλου Με Κονιάκ Και Μπαχαρικά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
                 

Υλικά για 10 ποτήρια:
2 λίτρα χυμό μήλου, 1 μήλο με την φλούδα, 200 ml κονιάκ, 2 κ.σ. μέλι, ½  κ.γλ. κανέλα,
¼ κ.γλ. γαρίφαλο, 2-3 καρπούς από αστεροειδή γλυκάνισο.

Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε:
1 μήλο σε λεπτές ροδέλες, ξύλο κανέλας και καρπούς και σπόρους από αστεροειδή γλυκάνισο.

Εκτέλεση 
Ζεσταίνουμε το χυμό μήλου μαζί με τη κανέλα, το γαρίφαλο, το γλυκάνισο και το μέλι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ. Κόβουμε ένα μήλο σε μικρά κομματάκια και βάζουμε στα ποτήρια μας. Προσθέτουμε το ζεστό ποτό  και στολίζουμε με 1 ροδέλα μήλου σε κάθε ποτήρι μέσα ή από πάνω, 1 ξύλο κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο.
Το ποτό μας μπορούμε να το σερβίρουμε και κρύο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία, τοποθετούμε στο ψυγείο και μόλις παγώσει προσθέτουμε το κονιάκ και σερβίρουμε κατά τον ίδιο τρόπο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου