Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Σοκολατένια Παιδικά Μελομακάρονα Με Καραμελάκια!

Xρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά


Υλικά:
1 μεγάλη κούπα ζάχαρη
2 μεγάλες κούπες λάδι
1 μεγάλη κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/4 μεγάλη κούπα κονιάκ (προαιρετικά)
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
2 κουταλιές μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 κιλό αλεύρι


Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες νερό, 2 κ.σ. μέλι, 1 ξύλο λίγο κανέλας, 2-3 σταγόνες λεμόνι.

Για την επικάλυψη: 
4-5 κουβερτούρες λιωμένες και χριστουγεννιάτικα πολύχρωμα καραμελάκια.

Εκτέλεση
Χτυπάμε 4-5 λεπτά στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα τα πρώτα 7 υλικά! Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα και το μπέικιν. Ανοίγουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα υγρά υλικά που χτυπήσαμε προηγουμένως. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά, παίρνοντας το αλεύρι από τα πλαϊνά και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, πλάθουμε ένα-ένα τα μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα, στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.


Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: 
Bάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κούπες νερό, δύο κούπες ζάχαρη και 1 κούπα μέλι, λίγο κανέλα και 2-3 σταγόνες λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά, ξαφρίζουμε και κλείνουμε την φωτιά. Περιχύνουμε τα μελομακάρονα ζεστά μόλις βγουν! Μόλις παγώσουν βουτάμε ένα ένα στη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζουμε με καραμελάκια και αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να παγώσουν.

Προσοχή:
Η ζύμη δεν πρέπει να παραζυμωθεί. Μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη! Επίσης το αλεύρι πρέπει να πέφτει σιγά σιγά γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο. Εξαρτάται από τα υγρά. Μετά την μισή ποσότητα αλευριού ρίχνουμε όσο πάρει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου