Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Ελιόψωμο!

Χρόνος Ψησίματος: 40-50 λεπτά


Υλικά για 12-15 τεμάχια:
800 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. καλαμποκάλευρο
550-600 γρ. χλιαρό νερό
80 γρ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ. γλ αλάτι 
1 κ. γλ ζάχαρη


200 γρ. ελιές σε ροδέλες

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια νερού, τη μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε λάδι, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια αφράτη, μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Στο τέλος ρίχνουμε μέσα τις ελιές. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει. Έπειτα ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά, χωρίζουμε την ζύμη σ3 12-15 τεμάχια ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 για 40 λεπτά περίπου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου