Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Κρέπες Φρούτων Με Γιαούρτι Και Δημητριακά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά    
Χρόνος Ψησίματος: 2 λεπτά/κάθε μία
 



Υλικά για 30 κρέπες
Για την ζύμη:
500 ml γάλα,750 ml νερό, 150 ml κρέμα γάλακτος, 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 αυγά, 2 βανίλιες, 1 πρέζα αλάτι, 40 γρ. ζάχαρη.
Για την γέμιση:
5 ώριμες μπανάνες, 5 μήλα, 5 ροδάκινα, 100 γρ. δημητριακά, 500 γρ. γιαούρτι πλήρες, 50 γρ. σταφίδες ανάμεικτες, 40 γρ. μέλι, ¼ κ.γλ. κανέλα.
Θα χρειαστούμε επίσης:
Βούτυρο για το τηγάνισμα & λιωμένη σοκολάτα.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το νερό, τα αυγά, τις βανίλιες, το αλάτι, την ζάχαρη και τέλος το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα χυλός. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ως εξής:
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το γιαούρτι, τα δημητριακά, τις σταφίδες, το μέλι και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Για τις κρέπες:
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο βούτυρο να κάψει. Ρίχνουμε μια κουταλιά από το χυλό και με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, τον στρώνουμε σε όλο τον πάτο. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη. Φτιάχνουμε όλες τις κρέπες με τον ίδιο τρόπο και όταν χρειάζεται βουτυρώνουμε το τηγάνι μας.
Παίρνουμε 15 φύλλα και γεμίζουμε κάθε ένα με 2 κουταλιές γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό βάζοντας τα πλαϊνά μέσα. Στολίζουμε σε ένα πιάτο με λιωμένη σοκολάτα ή πασπαλίζοντας με μέλι και κανέλα.



  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου