Xρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Για 4 πεϊνιρλί
Υλικά για την ζύμη:
30 γρ. μαγιά
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
50 γρ. σιμιγλάλι ψιλό
1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ χλιαρό
1/3 ποτήρι νερό
1 κουταλιά βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
Υλικά για την γέμιση:
8 φέτες τοστ γκούντα
200 γρ. τριμμένο κασέρι
8 φέτες μπέικον
100 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, το βούτυρο,
το γάλα με το νερό, την ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε λίγο το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια
μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει. Όταν είναι
έτοιμο το ζυμάρι μας, χωρίζουμε την ζύμη στα 4 και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι
μακρόστενα. Κλείνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα σαν να σχηματίζουμε μια βαρκούλα.
Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα πεϊνιρλί
μας. Ρίχνουμε πάνω στο ζυμάρι την σάλτσα μας, προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί, 2
φέτες τυρί, 2 φέτες μπέικον σε κάθε ζυμαράκι και στην συνέχεια πασπαλίζουμε με
το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα και ψήνουμε στους 200
βαθμούς για 30-40 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου