Χρόνος
Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 12 σφολιατάκια:
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
2 φέτες προσούτο
15 φύλλα φρέσκιας ρίγανης
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
Aλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού, προσθέτουμε 3
κουταλιές σούπας νεράκι για να την αραιώσουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, βάζουμε στην άκρη
μια σγουρή μύτη και γεμίζουμε με το μείγμα μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να
ετοιμάσουμε την σφολιάτα.
Εκτέλεση και παρουσίαση
Κόβουμε με ένα κουπάτ, σε σχήμα λουλουδιού, 12 κομμάτια.
Παίρνουμε κάθε ένα κομμάτι και προσεκτικά με τα χέρια μας γυρίζουμε μία-μία
άκρη προς τα μέσα δημιουργώντας ένα γλαστράκι. Τα τοποθετούμε μέσα σε μικρές
ατομικές αντικολλητικές θήκες για cup cakes, για να μην
μας χαλάσει το σχέδιο. Κόβουμε επίσης, 12 'φύλλα' μικρότερα από τα γλαστράκια μας για να φτιάξουμε 'καπάκι'. Τα ψήνουμε όλα μαζί στο
φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις παγώσουν, γεμίζουμε τα γλαστράκια με την κρέμα τυριού,
κλείνουμε με το φύλλο από πάνω και στην μέση τοποθετούμε ένα κομματάκι
προσούτο. Στολίζουμε με φύλλα φρέσκιας ρίγανης.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου