Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Σιροπιαστή Σοκολατόπιτα Με Γλάσο!

Χρόνος Προετοιμασίας:  30-40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά


Υλικά για 9 μερίδες:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ. σιμιγδάλι
250 γρ. καλαμποκέλαιο
100 γρ. κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ. γλ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1/3 ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
5 αυγά

Για το σιρόπι:
600 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
120 γρ. κουβερτούρα
20 γρ. κακάο

Γκανάζ:
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη, το κακάο και βράζουμε μέχρι να διαλυθούν. Μόλις πάρει 2 βράσεις σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη να παγώσει.
Φτιάχνουμε την σοκολατόπιτα ανακατεύοντας τα αυγά, την ζάχαρη, λάδι, κονιάκ, ξύσμα. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι,  το κακάο, το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλάτι κ ομογενοποιούμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25x30 και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές κακάο να πάει παντού. Ρίχνουμε μέσα την σοκολατόπιτα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστή με το κρύο σιρόπι μας και αφήνουμε 20 λεπτά να το τραβήξει.


Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει και ρίχνουμε μέσα σε κομμάτια την σοκολάτα γάλακτος. Αφήνουμε 2 λεπτά και στην συνέχεια αναμειγνύουμε. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από  την σοκολατόπιτα και αφήνουμε άλλα 20-30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου