Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Τυρένιο Καναπεδάκι Με Πάριζα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά


Υλικά για 20 καναπεδάκια:
20 τρίγωνα μαλακά τυράκια
10 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
5 λεπτές φέτες πάριζα
2 παχιές φέτες πάριζα
½  ματσάκι άνηθο
20 σποράκια μαυροκούκι
20 μικρές μαύρες σταφίδες
20 αλμυρά στρογγυλά κράκερς
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Eκτέλεση και παρουσίαση
Καναπεδάκια ενηλίκων:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 15 τυράκια, ανακατεύουμε καλά να γίνουν κρέμα και κόβουμε τις πέντε λεπτές φέτες πάριζα στην μέση.
Στήνουμε 10 κρακεράκια στον πάγκο μας, παίρνουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με σγουρή μύτη, γεμίζουμε με την κρέμα τυριού και κάνουμε στρογγυλές ροζέτες πάνω τους. Διπλώνουμε κάθε κομμάτι από την πάριζα κυκλικά σχηματίζοντας ένα λουλουδάκι και το τοποθετούμε στο κέντρο. Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι μέσα στην πάριζα και γύρω-γύρω τα ραπανάκια σχηματίζοντας ένα τριαντάφυλλο. Φτιάχνουμε όλα τα καναπεδάκια κατά τον ίδιο τρόπο, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε.

Παιδικά καναπεδάκια:
Παίρνουμε τις δύο παχιές φέτες πάριζα και με ένα μικρό κουπάτ, 1 cm, κόβουμε 30 στρογγυλά λουλουδάκια.
Απλώνουμε τα κράκερς στον πάγκο μας, τοποθετούμε πάνω τα τριγωνάκια τυριού, και προσθέτουμε σε κάθε ένα, δεξιά και αριστερά, τέσσερα μισοφέγγαρα ραπανάκι. Σχηματίζουμε ποντικάκια βάζοντας αυτάκια από την πάριζα που κόψαμε, στο πάνω μέρος του τυριού, μπροστά τοποθετούμε την σταφίδα για μύτη και 2 σουσαμάκια για μάτια. Τελειώνουμε βάζοντας στο πίσω μέρος ουρίτσα από το κλωναράκι του άνηθου και στο μπροστινό μέρος μουστάκι από τα φύλλα του. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο το σώμα του και σερβίρουμε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου