Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά
Yλικά για 8-10 μερίδες
2 πακέτα παπαρδέλες
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
Για τον κιμά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5-6 λευκά μανιταράκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
2 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 μπαχάρια
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για τον κιμά:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κιμά να καβουρδιστεί, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, τον πελτέ, μπαχάρια, ζάχαρη, κανέλα, τα μανιτάρια κομμένα στα 4 ή σε φέτες και σβήνουμε με κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε 2 ποτήρια νεράκι. Αφήνουμε να βράσει για 30-40 λεπτά περίπου και να δέσει η σάλτσα μας.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα βουτυρώνουμε και σερβίρουμε με κιμά από πάνω.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου