Χρόνος Προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά
Υλικά για ένα 12-15 μερίδες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
600 γρ. γάλα φρέσκο
600 γρ. γάλα φρέσκο
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα από 1/3 πορτοκάλι
2 βανίλιες
3 αυγά
Άχνη & Κανέλα
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το ταψί μας πολύ καλά. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο μας, παίρνουμε ένα ένα και το σουρώνουμε σαν βεντάλια, να γίνει πλισέ. Τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά μέχρι να γεμίσει το ταψί μας. Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα φύλλα μας.
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες, το ξύσμα το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε. Μόλις ψηθούν τα φύλα, μετά από 10 λεπτά δηλαδή, τα περιχύνουμε με το μείγμα μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7-10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά. Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να παγώσει, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου