Χρόνος Βρασμού: 25-30 λεπτά
Yλικά:
600 γρ. γάλα εβαπορέ
1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
500 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/4 κ. γλ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει το νερό και το γάλα, κρατώντας 200 γραμμάρια στα οποία θα διαλύσουμε την σκόνη βανίλιας. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την κανέλα και το ρύζι να βράσουν και αυτά. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη, το αλάτι, την μαστίχα. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και σβήνουμε την φωτιά. Σερβίρεται ζεστό με κανέλα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου