Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ψωμάκι Ζυμωτό Με Άρωμα Γλυκάνισου!

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά


Υλικά για 2 καρβέλια:
10 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
3 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό

1/2 κ. γλ. γλυκάνισο2 κ.γλ αλάτι
1 κ.γλ ζάχαρη 


Μαυροκούκι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γλυκάνισο σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε 3-4 λεπτά για να βγει το άρωμα και η γεύση του. Σουρώνουμε και κρατάμε μόνο το ζουμάκι.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι από το υγρό του γλυκάνισου, τη μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε λάδι, αλάτι, αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια αφράτη, μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει. 



Έπειτα ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά και τοποθετούμε το ψωμάκι στην φόρμα του. Αφήνουμε 40-50 λεπτά να ξαναφουσκώσει, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου.

Σημείωση:
Η ώρα του φουσκώματος μπορεί να διαφέρει! Όσο πιο ζεστό είναι το μέρος που έχουμε την ζύμη τόσο πιο γρήγορα φουσκώνει. Το νερό το ρίχνουμε σταδιακά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου