Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Τάρτα Ροδάκινο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά


Υλικά για 1 τάρτα 28-30 cm
500 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο
80 γρ. βούτυρο
40 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. φαρίνα
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κ. γλ. ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό, το λάδι, το βούτυρο ελαφρά λιωμένο, την ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την φαρίνα μας και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε 10-15 λεπτά στο ψυγείο.


Παίρνουμε μια αντικολλητική φόρμα τάρτας, αλείφουμε με ελάχιστο ηλιέλαιο και απλώνουμε με τα χέρια μας την ζύμη να καλύψει όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά. Προσέχουμε να είναι ισόποσα μοιρασμένη. Ρίχνουμε μέσα την μαρμελάδα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ζυμαράκι μας και να γίνει τραγανό.

Σημείωση:
Αν θέλουμε κρατάμε λίγη από την ζύμη, την ανοίγουμε και με ένα κουπάτ κόβουμε σχέδια της αρεσκείας μας με τα οποία στολίζουμε την τάρτα από πάνω πριν την βάλουμε για ψήσιμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου