Χρόνος Εκτέλεσης: 20-25 λεπτά
Υλικά:
4 μήλα κομμένα σε μικρά καρεδάκια
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 πρέζα κανέλα σκόνη
2 πρέζες γαρύφαλλο σκόνη
2 κ. γλ. μέλι
1/3 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και τα καρεδάκια μήλου. Αφήνουμε 3-4 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν, προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο, σβήνουμε με κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρουν. Πριν σβήσουμε την φωτιά πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε.
Τα καραμελωμένα μηλαράκια μας συνοδεύουν παγωτό βανίλια, γιαούρτι και μπορούν να γίνουν γέμιση για μηλοπιτάκια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου