Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Πέρκα Λεμονάτη Με Μπρόκολο & Καρότα!

Xρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60-70 λεπτά


Υλικά για 6 μερίδες: 
2 μεγάλα φιλέτα πέρκας (1 - 1.5 κιλό) 
1 κιλό μπρόκολο
6 καρότα

Για την σάλτσα:
2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 2-3 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι & πιπέρι
1 κ. γλ. μέλι
Ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε την πέρκα και αφήνουμε να στραγγίξει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και χτυπάμε με μίξερ, φτιάχνοντας μια παχύρευστη σάλτσα. Περιχύνουμε με το μισό μείγμα την πέρκα, αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε μασάζ στο ψάρι, τοποθετούμε σε ταψί και  ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Παράλληλα σε βραστό, αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε καρεδάκια. Στην συνέχεια κόβουμε το μπρόκολο σε τουφίτσες, το πλένουμε και το βράζουμε το πολύ για 10 λεπτά. Θέλουμε τα λαχανικά μας να κρατάνε λίγο.  Αν δεν τα φάμε αμέσως στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό με πάγο, ξεχωριστά, για να κρατήσουν το χρώμα τους. 



Παίρνουμε την υπόλοιπη σάλτσα , ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.  Κόβουμε το ψάρι σε μερίδες, ρίχνουμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου