Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Πεϊνιρλί Με Ιταλικό Ζυμάρι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες



Υλικά για 2 μεγάλα πεϊνιρλί


Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι σκληρό 
150 χλιαρό νερό 
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι

Υλικά για την γέμιση: 
6 -8 κ.σ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με βασιλικό
100 γρ. τυρί philadelphia 
1/4 τυρί γκούντα τριμμένο
6 φέτες τυρί τοστ
6 φέτες ψητό κοτόπουλο σε φέτες
6 φέτες μπέικον
1/3 πράσινη πιπεριά 

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά, την ζάχaρη και το νερό. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη για 1-2 ώρες σκεπασμένη σε θερμοκρασίας δωματίου να ξεκουραστεί.


Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο και μεταφέρουμε σε ταψάκι. Απλώνουμε την σάλτσα σε όλη την επιφάνεια και στην συνέχεια πασπαλίζουμε τυράκι τριμμένο, στρώνουμε το τυρί του τοστ, το ψητό κοτόπουλο, το μπέικον, την πιπεριά και ξανά τριμμένο τυρί. Από πάνω βάζουμε μικρές κουταλιές κρέμα τυριού και  ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στο χαμηλό ράφι της κουζίνας για 15-18 λεπτά.

Σημείωση:
Μπορούμε να ψήσουμε την πίτσα και στον πάτο της κουζίνας για να γίνει ακόμα πιο τραγανή. Επίσης τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα γούστα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου