Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Σαλάτα Με Μπέικον, Κρουτόν, Σάλτσα Μπαλσάμικου & Φλούδες Παρμεζάνας!


Χρόνος Προετοιμασίας: 20-30 λεπτά


Υλικά για 6 μερίδες:
1  λόλα πράσινη
1 λόλα κόκκινη
4 φέτες μπέικον
10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
4-5 φέτες ψωμί του τοστ
100 γρ. φλούδες παρμεζάνας
αλάτι
πιπέρι

Για την βινεγκρέτ βαλσάμικου:
200 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. βαλσάμικο
20 γρ. μέλι
20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
20 γρ. νερό
1/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το βαλσάμικο, το μέλι, το σκόρδο, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε το λάδι με ροή λίγο λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Αν γίνει πηχτή αρκετά προσθέτουμε το 1-2 κουταλιές νερό και ξανά χτυπάμε. 


Πλένουμε πολύ καλά το λαχανικά μας, αφήνουμε να στραγγίσει και τα ψιλοκόβουμε. Παράλληλα ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι για να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε μέσα το ψωμί του τοστ σε μικρά κομμάτια να αρωματιστεί και να ψηθεί. Σε ένα μπολ βάζουμε τις λόλες, αλατοπίπερο, τα ντοματίνια το μπέικον και το ψωμί. Ρίχνουμε την σάλτσα αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Από πάνω ρίχνουμε τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου