Χρόνος
Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Υλικά
για 3 μερίδες:
500
γρ. παπαρδέλες
20
γρ. πορτσίνι ξερά
10
γρ. τρούφα ή λάδι τρούφας
250
γρ. κρέμα μασκαρπόνε
2
φέτες μπέικον
1/2
σκελίδα σκόρδο
1
σφηνάκι κονιάκ
100
γρ. παρμεζάνα πούδρα
2
κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε
τα πορτσίνι μέσα στο κονιάκ να μαλακώσουν.
Βράζουμε
τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό και
παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε
το βούτυρο, ρίχνουμε το σκόρδο, το μπέικον
ψιλοκομμένο και σβήνουμε με τα μανιτάρια
και το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί,
αφαιρούμε την σκελίδα, προσθέτουμε την
κρέμα μασκαρπόνε, μια-δύο κουταλιές
νερό από τα ζυμαρικά, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις διαλυθεί το τυρί και γίνει κρέμα
ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας μισοβρασμένα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο υγρό
ακόμα αν χρειάζεται. Δένουμε με την
παρμεζάνα και σβήνουμε την φωτιά.
Σερβίρουμε με πιάτο και πάνω από τα
ζυμαρικά μας βάζουμε μερικές φλούδες
τρούφας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου