Υλικά:
2 κιλά φράουλες καθαρισμένες
1.600 κιλό ζάχαρη
30 γρ. κονιάκ
1/2 κ. γλ. κανέλα σκόνη
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις φράουλες, την ζάχαρη, το κονιάκ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ξαφρίζουμε τακτικά αφαιρώντας τον αφρό και προσθέτουμε την κανέλα. Μετά από 30 λεπτά αν επιθυμούμε πολτοποιούμε με μια ράβδο χειρός. Συνεχίζουμε το βρασμό για 10-15 λεπτά, αν χρειάζεται, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Πριν σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Όταν ανοιχτεί διατηρείται στο ψυγείο.
2 κιλά φράουλες καθαρισμένες
1.600 κιλό ζάχαρη
30 γρ. κονιάκ
1/2 κ. γλ. κανέλα σκόνη
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις φράουλες, την ζάχαρη, το κονιάκ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ξαφρίζουμε τακτικά αφαιρώντας τον αφρό και προσθέτουμε την κανέλα. Μετά από 30 λεπτά αν επιθυμούμε πολτοποιούμε με μια ράβδο χειρός. Συνεχίζουμε το βρασμό για 10-15 λεπτά, αν χρειάζεται, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Πριν σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Όταν ανοιχτεί διατηρείται στο ψυγείο.
Σημείωση:
Όταν σβήσουμε την φωτιά η μαρμελάδα μας δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτή, δένει μόλις κρυώσει. Επίσης όσο περισσότερο αφήσουμε τις φράουλες στο ψυγείο με την ζάχαρη τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου