Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Pasta di pollo!

Χρόνος Εκτέλεσης: 20-25 λεπτά


Υλικά για 2 μερίδες:
200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
300 γρ. ζυμαρικά (λιγκουίνι)
4 φέτες μπέικον καπνιστό
4 μανιτάρια λευκά μικρά
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες
1 πρέζα σκόρδο σκόνη
1 σφηνάκι λευκό κρασί ή κονιάκ
1 κουταλιά βιτάμ ή ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
100 γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια καρέ και το σοτάρουμε σε βούτυρο για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπέικον σε καρέ και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε σκόρδο και σβήνουμε με κρασί ή κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα ζυμαρικά μας τα οποία έχουμε μισοβράσει. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές νερό από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά μας και δυναμώνουμε την φωτιά για να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα υλικά μας. Μόλις μελώσει η μακαρονάδα μας σερβίρουμε με τρίμματα παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημείωση:
Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην συνταγή μας τριμμένη παρμεζάνα την ώρα που δένουμε την σάλτσα, θα δώσει μεγαλύτερη ένταση και γεύση στο φαγητό μας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου