Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Burger Σε Μερίδα Με Σάλτσα Κοκτέιλ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30-40 λεπτά

Υλικά για 10 χάμπουργκερ

Για τα ψωμάκια:
500-600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
120 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
120 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
1 φακελάκι ξερή
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ζάχαρη
2 αυγά


Για τον κιμά:
1 κιλό κιμάς από λάπα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μουστάρδα σκόνη
1 κ. γλ.  πάπρικα

1 κ. γλ. κουρκουμάς
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι & πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης:
10 φέτες τυρί τοστ

10 φέτες τραγανό μπέικον
10 αυγά τηγανιτά
1 φλ. τσαγιού κρεμμύδια καραμελωμένα

Για την σάλτσα κοκτέιλ:
200 γρ. μαγιονέζα

100 γρ. κέτσαπ
1/3 σφηνάκι κονιάκ
3 σταγόνες σάλτσα worcester sauce
1 πρέζα πάπρικα καπνιστή
Αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό, ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά και από τις δυο μεριές. Τελειώνουμε στο τηγάνι ή μεταφέρουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Πριν σβήσουμε την φωτιά από τα μπιφτέκια βάζουμε από πάνω το τυρί να λιώσει.



Μόλις κρυώσουν τα ψωμάκια μας, τα κόβουμε στην μέση και τα βάζουμε πάνω σε μια πιατέλα. Στο ένα βάζουμε πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το αυγό και στο άλλο ψωμάκι βάζουμε σάλτσα, το μπιφτέκι με το τυρί και το μπέικον. Συνοδεύουμε με chips τηγανιτής πατάτας και σάλτσα cocktail σε ένα ντιπάκι.


Σημείωση:
Για να καραμελώσουμε κρεμμύδια. Τα κόβουμε στην μέση και σε φετούλες λεπτές, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι να ιδρώσουν, προσθέτουμε ζάχαρη, μπαλσάμικο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου