Χρόνος
Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος
Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά
για το Φύλλο:
500
γρ. φαρίνα
250
γρ. γιαούρτι πλήρες
250
γρ. βούτυρο
1
πρέζα αλάτι
1
πρέζα ζάχαρη
Για
την γέμιση:
500
γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
200
γρ. ζάχαρη
1
κ. σ. μέλι
1/2
κ. γλ. κανέλα
1
πρέζα γαρίφαλο
1
σφηνάκι κονιάκ
Θα
χρειαστούμε επίσης:
Άχνη ή Σιρόπι
κεράσι.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε
σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κεράσια
με την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, σβήνουμε με
κονιάκ, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε
για 3-4 λεπτά να δέσει λίγο η σάλτσα μας,
να καραμελώσει. Αφήνουμε να κρυώσει
λίγο το μείγμα.
Για
την Ζύμη:
Σε
ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και αρχίζουμε
να το δουλεύουμε. Προσθέτουμε την φαρίνα
και τρίβουμε τη ζύμη με τα χέρια μας.
Ρίχνουμε το γιαούρτι , το αλάτι, τη ζάχαρη
και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια
μαλακή, αφράτη ζύμη. Χωρίζουμε σε 6-8 ίσα
μέρη και ανοίγουμε κάθε ένα λίγο με το
χέρι μας. Βάζουμε μέσα 2 κουταλιές από
την γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά.
Πλάθουμε να γίνει στρογγυλό και πατάμε
ελαφριά με το χέρι μας. Κάνουμε την ίδια
διαδικασία για όλα και τοποθετούμε σε
αντικολλητικό ταψάκι. Αν θέλουμε
αλείφουμε με αυγό κ γάλα και ψήνουμε
στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου