Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Μπακαλιάρος, Σκορδαλιά Και Σαλάτα Παντζάρια!


Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά 


Υλικά για 4-5 μερίδες:
1- 1,5 κιλό μπακαλιάρος παστός
300 γρ. αλεύρι 
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

Για την σκορδαλιά:
4 μεγάλες πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
80-100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για την σαλάτα:
1 κιλό παντζάρια
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού ξύδι
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία:
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο αλλάζοντας πολλά νερά κάθε 2-3 ώρες. Αυτή η διαδικασία κρατάει 1-2 μέρες. Αφαιρούμε την πέτσα και κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια.

Εκτέλεση
Για την σκορδαλιά:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μέτρια καρέ και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε τις πατάτες στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το λάδι σταδιακά. Χτυπάμε μέχρι να πάρει όλο το λάδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για την σαλάτα:
Καθαρίζουμε τα κεφάλια από τα παντζάρια και τα φύλλα και τα βάζουμε να βράσουν μέσα σε νερό. Στραγγίζουμε όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε ξύδι, λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Για τον μπακαλιάρο:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι τον μπακαλιάρο και πανάρουμε σε αλεύρι. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου