Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Big Double Burger!

Χρόνος Προετοιμασίας: 2-3 ώρες



Υλικά για 5 χάμπουργκερ
Για τα ψωμάκια:
250-300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
60 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
60 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
1/2 φακελάκι ξερή
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1 αυγό

Για τον κιμά:
1 κιλό κιμάς από λάπα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μουστάρδα σκόνη
1 κ. γλ.  πάπρικα
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι & πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης:
10 φέτες μπέικον
10 φέτες τυρί ένταμ

Για την σάλτσα ενώνουμε:
100 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. κέτσαπ

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τα ψωμάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, την μαγιά, και το νερό. Τυλίγουμε με μεμβράνη για δέκα λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το αλάτι με προσοχή γιατί αφρίζει και συμπληρώνουμε το λάδι, το γάλα και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Αφήνουμε άλλα 30-40 λεπτά ζεστό μέρος να φουσκώσουν ξανά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Παράλληλα, ενώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στη φωτιά, ψήνουμε το μπέικον και αφαιρούμε. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε τα μπιφτέκια. Πρώτα από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και έπειτα γυρίζουμε από την άλλη. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια μας στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε πάνω τα τυριά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. 


Μόλις κρυώσουν τα ψωμάκια μας, τα κόβουμε στην μέση τοποθετούμε το ένα μπιφτέκι με το τυρί και από πάνω το μπέικον. Βάζουμε σάλτσα και ξανατοποθετούμε το άλλο μπιφτέκι με το τυρί και το μπέικον. Ξανά σάλτσα και κλείνουμε. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα burger. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου