Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Κέικ Mαρμπρέ (Marbre Cake) Με Λιωμένη Σοκολάτα & Φράουλες!


Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά


Υλικά για 10 μερίδες:
500 γρ. φαρίνα
200 γρ. μαργαρίνη
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. πραλίνα
40 γρ. κακάο
160 γρ. γάλα 
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
3 αυγά

Για το στόλισμα:
Φράουλες, λιωμένη σοκολάτα ή πραλίνα.

Εκτέλεση
Σε έν μπολ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και το αλάτι. Συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα να χτυπάμε και έπειτα προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ σε δύο τρεις δόσεις. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Το ένα στα 2/3 και το άλλο σε 1/3.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με 2 κ.σ. γάλα και προσθέτουμε μέσα το κακάο και την πραλίνα. Παίρνουμε μπροστά μας το κέικ με την μικρή ποσότητα και ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σοκολατένιο.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια στρογγυλή φόρμα. Ρίχνουμε το μισό από το λευκό μείγμα μέσα στην φόρμα. Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα και ξανά το υπόλοιπο λευκό. Με ένα πiρούνι ανακατεύουμε ελαφριά από κάτω προς τα πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.


Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει το κέικ μας και ξεκινάμε το στήσιμο. Απλώνουμε λιωμένη σοκολάτα και στολίζουμε με φράουλες. Μπορούμε να πασπαλίζουμε και με λίγο κακάο ή ζάχαρη άχνη.

Σημείωση:
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν βγει με ζύμη πάνω του το μαχαίρι αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου