Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Σοκολατένια Τάρτα Με Φράουλες!

Χρόνος Προετοιμασίας: 40-50 λεπτά 
Χρόνος Αναμονής: 3-4 ώρες


Για την βάση:
300 γρ. ανάμεικτα μπισκότα digestive και πτι-μπερ
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια

Για τη γκανάζ σοκολάτας:
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 σφηνάκι λικέρ
1 κ.σ. μέλι

Για γαρνίρισμα: 10 φράουλες & δυόσμο

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και τα περιχύνουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το  μείγμα του μπισκότου μας σε μια ταρτιέρα 28 εκατοστών. Πατάμε απαλά με τα χέρια μας μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά σημεία. Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας ως εξής: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσέχοντας να μην βράσει. Σε ένα μπολ σπάμε σε κομματάκια την σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, αφού έχουμε σβήσει την φωτιά. Αφήνουμε 1-2 λεπτά και στην συνέχεια ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το μέλι, το λικέρ και ανακατεύουμε ξανά.
Βγάζουμε την βάση από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά τη γκαναζ, τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο και αφήνουμε 3-4 ώρες την τάρτα μας να παγώσει καλά και να σφίξει. Μόλις παγώσει στολίζουμε με κομμένες φράουλες και δυόσμο.

Σημείωση:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά κουπάτ και να φτιάξουμε ατομικές τάρτες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου