Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Κεκάκια Σοκολάτας Με Ελαιόλαδο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40-45 λεπτά 


Υλικά για 12 μεγάλα κεκάκια:
500 γρ. φαρίνα
4 μεγάλα αυγά
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. ελαιόλαδο (ελαφρύ)
250 γρ. γάλα φρέσκο
3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

Θα χρειαστούμε επίσης:
4 κ.σ. κακάο σκόνη
125 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. μαργαρίνη
2 σφηνάκια γάλα
3 κ.σ. πραλίνα

Για το στόλισμα:
Πραλίνα & φράουλες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, την βανίλια και στο τέλος ρίχνουμε την φαρίνα εναλλάξ με το γάλα.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα, μαζί με την μαργαρίνη. Προσθέτουμε κακάο, γάλα, πραλίνα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο λευκό και ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης γεμίζοντας τα 2/3 και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν.  
Μόλις κρυώσουν, ξεφορμάρουμε, αλείφουμε με πραλίνα και στολίζουμε με φράουλες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου