Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Πίτσα Με Κιμά, Μπέικον & Τυριά!

Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά


Υλικά για το φύλλο:
250 γρ. φαρίνα
125 γρ. γιαούρτι πλήρες
125 γρ. βούτυρο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Για τον κιμά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε: 
300 γρ. κίτρινο τυρί σε κομμάτια ή τριμμένο

Εκτέλεση
Για την Ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να το δουλεύουμε. Προσθέτουμε την φαρίνα και τρίβουμε τη ζύμη με τα χέρια μας. Ρίχνουμε το γιαούρτι , το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή, αφράτη ζύμη. 
Παράλληλα φτιάχνουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την δάφνη, τη ζάχαρη, γαρίφαλο και την κανέλα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά.


Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 32-36 cm αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε πάνω το ζυμαράκι μας. Βάζουμε τον κιμά, το μπέικον και τα τυριά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι μα ψηθεί το ζυμαράκια μας και να λιώσουν τα τυριά.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου