Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά για 4-5 μερίδες:
300 γρ. βρασμένα ρεβίθια
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
8 ροδέλες μελιτζάνα
10 ντοματίνια
8 ροδέλες μελιτζάνα
10 ντοματίνια
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε καλά τις πιπεριές και τις μελιτζάνες μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν ελαφρώς. Θέλουμε να γίνουν σαν καπνιστές. Μπορούμε να τις ψήσουμε και σε σχάρα. Βάζουμε και τα ντοματίνια στο τέλος και στην συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά μας σε μέτρια καρέ.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, το λεμόνι, αλατοπίπερο, τα ρεβίθια, τα λαχανικά μας, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, το λεμόνι, αλατοπίπερο, τα ρεβίθια, τα λαχανικά μας, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου