Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 4-5 μερίδες:
500 γρ. λιγκουίνι
2 ώριμες ντομάτες
10 ντοματίνια
10 ντοματίνια
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
5 φύλλα βασιλικού
1 κ .σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι το οποίο έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις μαραθεί και πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο για 2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, πελτέ, τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα μας. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο. Μόλις δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά μας σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα μας. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο. Μόλις δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά μας σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου