Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Πέννες Pomodoro!

Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά

Υλικά για 4-5 μερίδες:
500 γρ. λιγκουίνι
2 ώριμες ντομάτες
10 ντοματίνια
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
5 φύλλα βασιλικού
1 κ .σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι το οποίο έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις μαραθεί και πάρει χρώμα, ρίχνουμε  το σκόρδο για 2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, πελτέ, τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά.


Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα  ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα μας.  Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο. Μόλις δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά μας σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου