Χρόνος Εκτέλεσης: 2-3 ώρες
Υλικά για 10 ψωμάκια:
500-600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
120 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
120 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
1 φακελάκι ξερή
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ζάχαρη
2 αυγά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, την μαγιά και το γάλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη για δέκα λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το αλάτι με προσοχή γιατί αφρίζει και συμπληρώνουμε το βούτυρο, τα αυγά και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Αφήνουμε άλλα 30-40 λεπτά ζεστό μέρος να φουσκώσουν και σχεδόν να διπλασιαστούν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Σημείωση:
Αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερα ψωμάκια μπορούμε να χωρίσουμε την ζύμη σε 8 ίσα μέρη.
Μπορούμε να αλείψουμε με γάλα ή αυγό πριν το ψήσιμο για να δώσουμε ροδοκόκκινο χρώμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου