Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Λαχματζούν!


Χρόνος Εκτέλεσης: 50 λεπτά


Υλικά για 6 μεγάλες πίτες:
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
300 γάλα εβαπορέ
150 νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ. γλ ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι

Για τον κιμά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 κ. γλ. καυτερή πάπρικα
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε: 
300 γρ. κίτρινο τυρί σε κομμάτια ή τριμμένο

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, το νερό την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι, αλατοπίπερο και το αλεύρι. Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Παράλληλα φτιάχνουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την δάφνη, τη ζάχαρη, γαρίφαλο και την κανέλα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε έξι ίσα μέρη, ρίχνουμε λίγο αλεύρι  στον πάγκο μας και ανοίγουμε λεπτές στρογγυλές πιτούλες. Απλώνουμε κιμά σε όλη την επιφάνεια πιέζοντας τον να μπει στην ζύμη απαλά και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο 15-20 λεπτά να γίνουν τραγανές και να λιώσει το τυρί.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου