Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Χοιρινές Μπριζόλες Με Πατάτες & Μανιτάρια Στο Φούρνο!

Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
20 πατάτες baby
4 μανιτάρια πορτομπέλο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ..γλ. θυμάρι
1/2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπριζόλες και αφήνουμε να στραγγίξουν. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε πάνω από τις μπριζόλες και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα καρέ. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ροδοκοκκινήσει το φαγητό μας.

Σημείωση:
Αν οι πατατούλες είναι λίγο μεγάλες μπορούμε να τις κόψουμε στην μέση. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου