Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Σαγανάκι Κοτόπουλο Με Φέτα & Λαχανικά!

Χρόνος Μαγειρέματος: 20-30 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
10 ντοματίνια στη μέση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα τρίμματα
1 σφηνάκι λευκό κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πρέζα πάπρικα
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο μας και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και βάζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και τα ντοματίνια να σοταριστούν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά, σβήνουμε με κονιάκ, περιμένουμε να εξατμιστεί 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ζάχαρη και την πάπρικα και προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι νερό για να βράσει 15 λεπτά η σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με την φέτα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με φρέσκια ρίγανη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου