Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Αρνίσια Σουτζουκάκια Με Φέτα & Δυόσμο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες
Για τα σουτζουκάκια:
500 γρ. κιμάς αρνίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
1 πιπερίτσα καυτερή
1/3 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1/2 κ. γλ. κύμινο
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/3 κ.γλ. βασιλικό
200 γρ. φέτα 
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι

Για την σάλτσα:
2 ντομάτες ώριμες
1 μεγάλο κρεμμύδι
σκελίδα σκόρδο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
λίγο κανέλα
λίγο ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και τα ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε, πλάθουμε μπιφτεκάκια και στο κέντρο τοποθετουμε ένα μπαστουνάκι φέτα, κλείνουμε σφιχτά ένα-ένα και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο.
Παράλληλα φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά μας και  1 ποτηράκι νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Πριν σβήσουμε την φωτιά βάζουμε μέσα τα μπιφτέκια, πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου