Χρόνος Προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 3-4 λεπτά
Υλικά 6 pan cakes:
250 γρ. φαρίνα
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. μαργαρίνη
120 γρ. φρέσκο γάλα
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 βανίλια
2 αυγά
Θα χρειαστούμε:
120 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. διάφορες σοκολάτες σε κομμάτια
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με το βούτυρο και ρίχνουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε το γάλα το ξύσμα, τις βανίλιες και την φαρίνα κοσκινισμένη. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ενώνουμε με απαλές κινήσεις μέσα στο μείγμα μας. Φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό σαν κέικ. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε μια κουταλιά μεγάλη στο κέντρο του τηγανιού. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές λιωμένη κουβερτούρα και ψήνουμε 2 λεπτά από την μία πλευρά και ύστερα γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη. Μόλις φτιάξουμε όλα τα παν κέις μας, στήνουμε το ένα πάνω στο άλλο, αλείφουμε μπόλικη πραλίνα από πάνω και περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα. Σερβίρουμε με κομματάκια λευκής και σοκολάτας γάλακτος.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου