Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 30-40 λεπτά
Υλικά για 60-80 κουρκουμπίνια:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
200 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο
Θα χρειαστούμε:
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού μέλι
1 φλούδα πορτοκάλι
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας, την φλούδα, το μέλι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 8 λεπτά. Ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πάνω στον πάγκο μας, βουτυρώνουμε, τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και τυλίγουμε σε ρολάκι βρέχοντας τις άκρες για να κολλήσουν καλά. Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για 5 φορές μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Βάζουμε τα φύλλα τυλιγμένα με μια μεμβράνη στο ψυγείο για 30-40 λεπτά. Στην συνέχεια κόβουμε μπουκίτσες και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα στο παγωμένο σιρόπι για 2-3 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου