Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Λάβα Σοκολάτας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15-20 λεπτά



Υλικά για 6 λάβες:

120 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη
60 γρ. αλεύρι
Ξύσμα από 1/3 πορτοκαλιού
2 βανίλιες
3 αυγά

Θα χρειαστούμε επίσης:
100 γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάζουμε μέσα και την μαργαρίνη να λιώσει. Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα ενώνουμε με την σοκολάτα. Προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα και στο τέλος το αλεύρι, το οποίο το έχουμε κοσκινίσει πρώτα. Ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε το μείγμα σε έξι μεγάλες ατομικές θήκες σιλικόνης και βάζουμε, σε κάθε μία, στο κέντρο ένα κομμάτι λευκή και ένα κομμάτι σοκολάτα γάλακτος πιέζοντας προς τα μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.



Θέλουμε το γλυκό μας να είναι και δεμένο να στέκεται αλλά στο κέντρο να είναι υγρό. Δεν παραψήνουμε.
Αφαιρούμε από την φόρμα προσεκτικά και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου