Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Τυροπιτάκια Κουρού!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά


Yλικά για 20 τυροπιτάκια:
500 γρ. φαρίνα
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
250 γρ. βιτάμ
Αλάτι & πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη

Για την γέμιση:
200 γρ. φέτα σκληρή
100 γρ. ρεγκάτο
2 κ.σ. γιαούρτι
3 κ.σ. γάλα
1 αυγό
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε την ζύμη. Ρίχνουμε το βούτυρο με την φαρίνα και το ενώνουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, αλατοπίπερο και ζάχαρη. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση μας.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το αυγό, το γιαούρτι, το γάλα και ρίχνουμε την φέτα σε τρίμματα, το ρεγκάτο τριμμένο και πιπεράκι. Ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 ίσα κομμάτια. Πλάθουμε κάθε ένα σε μπαλάκι, ανοίγουμε με τα χέρια μας στην μέση μια λακουβίτσα και γεμίζουμε μια μια κουταλιά γέμιση. Κλείνουμε καλά πλάθοντας το ξανά στρογγυλό και πιέζοντας το λίγο προς τα κάτω. Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Σημείωση:
Μπορούμε να χωρίσουμε την ζύμη σε μεγαλύτερα ή μικρότερα κομμάτια για να βγάλουμε περισσότερα τεμάχια, ακόμα και μια ολόκληρη τυρόπιτα ταψιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου