Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ρεβίθια Με Μπαχαρικά!

Χρόνος Μαγειρέματος: 60-80 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι & πιπέρι
1/2 κ. γλ. θυμάρι
1/2 κ. γλ. μουστάρδα
1/4 κ. γλ. κανέλα σκόνη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και λίγο αλάτι από την προηγούμενη μέρα να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε πολύ καλά 2-3 φορές με άφθονο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό 2-3 λίτρα νερό να ζεσταθεί. Αλέθουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, το λάδι, τον πελτέ, τα μπαχαρικά μας και αλατοπίπερο. Βράζουμε με κλειστό το καπάκι μέχρι να χυλώσουν και να βράσουν. Αν χρειαστεί σταδιακά προσθέτουμε νεράκι. Στο τέλος ρίχνουμε χυμό λεμόνι και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου