Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Μύδια Αχνιστά Με Άνηθο & Μουστάρδα!

Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά


Υλικά 4 μερίδες:
1 κιλό μύδια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μουστάρδα
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα μύδια, τραβάμε τα μουστάκι τους προς τα πάνω και τρίβουμε με ένα σφουγγαράκι το κέλυφος για να φύγουν όλες οι τρίχες.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με κρασί και κλείνουμε το καπάκι για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και ελέγχουμε αν έχουν ανοίξει όλα τα μύδια, ότι δεν άνοιξε απομακρύνεται από το τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα την μουστάρδα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα μας σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το ζουμάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου