Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Σκιουφιχτά Με Μοσχαράκι!

Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά


Υλικά για 5 μερίδες:
500 γρ. σκιουφιχτά
500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ ή κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και δουλεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το μοσχαράκι σε πολύ λεπτές μπουκίτσες αλάτι, πιπέρι και μόλις ροδοκοκκινίσει σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και νεράκι 2 ποτήρια. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Στα τελευταία 10 λεπτά, βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νεράκι για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα με το κρέας. Ενώνουμε τα υλικά και αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου