Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Σοκολατένια Μελομακάρονα Με Επικάλυψη Λευκής Κουβερτούρας!

Xρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά


Υλικά:
750 γρ. αλεύρι
1 κ ½ κούπα λάδι
1/2 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
2/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπα κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
50 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. κακάο

Σιρόπι: 
2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες νερό, 2 κούπες μέλι, λίγο κανέλα, λίγο λεμόνι.

Επιπλέον θα χρειαστούμε: 
4-5 λευκές κουβερτούρες και 1 κουβερτούρα κλασσική σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπάμε 5 λεπτά στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα την ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο λιωμένο, κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού. Αραιώνουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε μέσα. Προσθέτουμε την σοκολάτα λιωμένη η τριμμένη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν, ανοίγουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα υγρά υλικά που χτυπήσαμε προηγουμένως. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά, παίρνοντας το αλεύρι από τα πλαϊνά και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, πλάθουμε μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα, στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: Bάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κούπες νερό, δύο κούπες ζάχαρη και 1 κούπα μέλι, λίγο κανέλα και 2-3 σταγόνες λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά, ξαφρίζουμε και κλείνουμε την φωτιά. Περιχύνουμε τα μελομακάρονα ζεστά μόλις βγουν! Α
Αφήνουμε να παγώσουν αρκετές ώρες τα μελομακάρονα μας και στην συνέχεια λιώνουμε την λευκή σοκολάτα και τα βουτάμε ένα-ένα προσεκτικά, Αφήνουμε σε λαδόκολλα να παγώσουν και σχηματίζουμε σχέδια από πάνω με την σοκολατένια μας κουβερτούρα. Μόλις παγώσουν και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα αποθηκεύουμε σε κουτιά ή χριστουγεννιάτικες πιατέλες.

Σημείωση:
Η ζύμη δεν πρέπει να παραζυμωθεί! Μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη! Επίσης το αλεύρι πρέπει να πέφτει σιγά σιγά γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο, εξαρτάται από τα υγρά. Μετά την μισή ποσότητα αλευριού ρίχνουμε όσο πάρει! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου